- MOEDERDAG ZONDAG 12 MEI -

Maand van de Bijbel

21
Januari

Van 22 januari tot en met 22 februari 2022 is de derde editie van de Maand van de Bijbel. De Bijbel – het meest bekende en meest gelezen boek ter wereld – staat in deze periode jaarlijks in de schijnwerpers.

De Maand van de Bijbel wordt georganiseerd op initiatief van uitgeverij Royal Jongbloed en Adveniat, in samenwerking met Berne Media, de Byblos-boekhandels, KRO-NRCV, EO, Elisabeth, Friesch Dagblad, Internationale Bijbelbond, KokBoekencentrum, het Nederlands Dagblad, het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap, Skandalon, de Bijbelvereniging, de Protestantse Kerk Nederland, Bible League, het Katholiek Nieuwsblad, Stichting Herziene Statenvertaling, de Katholieke Bijbelstichting, Weetwatjegelooft.nl en Kwintessens, met de bedoeling ook andere mensen en organisaties in beweging te krijgen om aandacht te genereren voor dit Boek der Boeken.

Het essay wordt dit jaar geschreven door theoloog en musicus Hanna Rijken en door de Benedictijnse monnik prof. dr. Thomas Quartier. De aftrap vindt digitaal plaats tijdens een online event waarin Leo Fijen beide auteurs van het essay Zing een nieuw lied interviewt, daarnaast zijn er acties in boekhandels een aandacht in de media.

Het is de wens van de organisatoren dat door heel het land een vuur wordt aangewakkerd om te participeren en samen van de inspiratie te proeven en plezier te beleven met de Bijbel.

Terug naar de lijst