🌟🌟 KERST IN DE ECHO - WELKOM! 🌟🌟

Babylonische Talmoed Sanhedrien 1 en 2

Babylonische Talmoed

EAN: 9789493220218
Publicatiedatum:  30-11-2021
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 400

    Bestelbaar Beschikbaar 30/11/2021

   Bestel online of kom gezellig naar De Echo in Huizen

   Verzendkosten € 2,95 in Nederland, gratis afhalen in de winkel

De Babylonische Talmoed is na de Hebreeuwse Bijbel het belangrijkste boek binnen het jodendom. De Talmoed geeft uitleg bij de Tora, ze is een bruisende verzameling van discussies, voorschriften en anekdotes.

Dit nieuwe boek omvat hoofdstuk 1 en 2 van ‘Sanhedrien’, een van de belangrijkste Talmoedtraktaten. Het handelt over rechtspraak: zowel in rechtbanken als in de liturgie en het dagelijks leven. De vertaling geeft de Misjna, de Gemara én alle commentaren van de grote geleerde Rasji. De Leeuwe voorziet het van uitleg. De komende jaren verschijnen ook de andere hoofdstukken van Sanhedrien, in totaal elf.

Vertaler is JACOB DE LEEUWE, Talmoeddocent aan het rabbijnenseminarie. De EO maakte een boeiende documentaire over hem: ‘De sleutel van het leven’. Of bekijk interview met hem over rabbijn Sacks. Beide te vinden op skandalon.nl/Sanhedrien. Eerder vertaalde hij de traktaten Zegenspreuken (Berachot) en Vasten (Taäniet).

Talmoed Sanhedrien krijgt – met steun van stichting Maror – een geheel nieuwe, zeer fraaie uitvoering en vormgeving, passend bij de Talmoedtraditie. Het is een groot formaat boek: praktisch net zo groot als de Bosatlas.

DONATEURS GEZOCHT: De uitgave van dit magnifieke werk (en toekomstige delen) is alleen mogelijk met hulp van donateurs. Maror draagt bij. Wilt u ook bijdragen? Uw steun is van harte nodig. Het kan via skandalon.nl/Sanhedrien.

  EAN: 9789493220218
  Auteur: 
  Uitgever: Skandalon Uitgeverij B.V.
  Publicatiedatum:   30-11-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 339 mm
  Breedte: 265 mm
  Dikte: 45 mm
  Gewicht: 1818 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 400