- Nieuwe titels van Karen Kingsbury, Lody van de Kamp, Tessa Afshar, Jeanette van der Veen, Danielle Heerens en Amanda Barratt zijn binnen.

Bijbelwoorden van A tot Z


Nederlands | 11-01-2024 | 312 pages

9789089123084

Paperback / softback


€ 22,50


 Product store stocks

   Bestel online of kom gezellig naar De Echo in Huizen

   Verzendkosten € 2,95 in Nederland, gratis afhalen in de winkel
Korte beschrijving/Annotatie

In dit boek vind je uitleg over de oorspronkelijke betekenis van bijna 100 woorden uit de Bijbel. Ontdek wat ze in de Bijbelse context inhouden én wat ze jou in je eigen leven te zeggen hebben.

Tekst achterflap

De Bijbel is een prachtig boek dat ons ook in deze tijd nog veel te zeggen heeft. Maar de taal van de Bijbel komt voort uit een vroegere tijd en cultuur. Soms kom je er woorden in tegen die door de eeuwen heen een andere betekenis hebben gekregen of die moeilijk te begrijpen zijn omdat ze in ons dagelijks taalgebruik niet meer voorkomen. De auteurs geven uitleg over de oorspronkelijke betekenis van bijna 100 woorden uit de Bijbel. Bij elke letter van het alfabet worden enkele woorden besproken, zoals ‘Abba’, ‘Adam’, ‘Antichrist’, ‘Apostel’, ‘Baäl’, ‘Barmhartigheid’, ‘Beproeving’, ‘Besnijdenis’, etc. Ontdek wat deze woorden in de Bijbelse context inhouden én wat ze jou in je eigen leven te zeggen hebben. Zo komt de Bijbel helemaal tot leven. Jean Bastiaens is nieuwtestamenticus en curator van het Bijbels Belevingscentrum Biblia in Brugge. Lieve Wouters is webredacteur bij Kerknet.be.

Slogan/Promotie

De Bijbel is een prachtig boek dat ons ook in deze tijd nog veel te zeggen heeft. Maar de taal van de Bijbel komt voort uit een vroegere tijd en cultuur. Soms kom je er woorden in tegen die door de eeuwen heen een andere betekenis hebben gekregen of die moeilijk te begrijpen zijn omdat ze in ons dagelijks taalgebruik niet meer voorkomen.

Details

EAN :9789089123084
Uitgever :Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
Publicatiedatum :  11-01-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Voorraad :Nog niet beschikbaar
Aantal bladzijden :312