- Beijdeniskaarten - belijdeniscadeau's - Opwekking 2024 - Vaderdag -

Voor alles is er een uur


Nederlands | 14-05-2024 | 320 pagina's

9789048866427

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 

   Bestelbaar

   Bestel online of kom gezellig naar De Echo in Huizen

   Verzendkosten € 2,95 in Nederland, gratis afhalen in de winkel
Korte beschrijving/Annotatie

Een unieke kijk op de bijzondere objecten die we vaak jarenlang met ons meedragen

Tekst achterflap

Het horloge is een van de nauwste bondgenoten van de mens, dat was vroeger zo en dat is nu nog steeds. Horloges reizen met ons mee de wereld over, van de bodem van de diepste oceanen tot de hoogste punt van de Everest, en zelfs naar de maan. Horloges hebben de sociale en economische ontwikkeling van de moderne maatschappij vormgegeven. Het zijn voorwerpen die ons nieuwe inzichten kunnen geven over de motivering van makers uit de geschiedenis en over het hedendaagse ambacht.

Een mix van kunst en wetenschap: de tijdmeetkunde is een enorm onderzoeksveld, dat zich vertaalt in 'de studie van tijd'. Dit boek onderzoekt de wereld waarin horloges bestaan en de impact die ze hebben op mensen die hun leven ermee delen: van Marie Antoinette & Mary, Queen of Scots tot Albert Einstein & Isaac Newton. En tot Rebecca Struthers in haar eigen atelier.

Biografie

Rebecca Struthers (1986) is een horlogemaker met een PhD in tijdmeetkunde. Ze won meerdere prijzen als horlogemaker, ontwerper en historica en richtte in 2012 een eigen werkplaats op, in samenwerking met haar man en collega-horlogemaker Craig. Rebecca is een van de weinige overgebleven horologen ter wereld die uurwerken helemaal from scratch maakt. Ze woont in Staffordshire met Craig; haar hond Archie; katten Isla en Alabama; en Morrissey de muis.

Details

EAN :9789048866427
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Vertaler : Theo Schoemaker
Publicatie datum :  14-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :209 mm
Breedte :135 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :396 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :320
Keywords :  ambacht;edmund de waal;geschiedenis;horloge;horlogemaker;horloges;horologie;klokken;stephen fry;tijd;tijdkunde;tijdmeetkunde;uurwerk