- Nieuwe titels van Karen Kingsbury, Lody van de Kamp, Tessa Afshar, Jeanette van der Veen, Danielle Heerens en Amanda Barratt zijn binnen.

Pastoraat voor iedereen


Nederlands | 15-10-2021 | 128 pages

9789043537728

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 14,50

  Toevoegen aan winkelwagen
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Bestel online of kom gezellig naar De Echo in Huizen

   Verzendkosten € 2,95 in Nederland, gratis afhalen in de winkel
Tekst achterflap

Pastoraat is een opdracht voor de gemeente. 'De leden der gemeente onderhouden de herderlijke zorg ten opzicht van elkander', aldus een zin uit de Hervormde Kerkorde. Je staat er samen voor. En nu ga je op bezoek bij een zieke, je hoort van zorgen bij mensen. Wat te doen? Hoe te beginnen? Het oppakken van het pastorale werk is niet eenvoudig. De meeste gemeenteleden hebben hiervoor geen opleiding.

In dit boek wil Nynke Dijkstra in een kort bestek, op heldere wijze de hoofdlijnen van het pastoraat in de christelijke gemeente aanreiken. De nadruk ligt daarbij op de praktische kant van het werk: hoe leer je luisteren? Hoe voer je een gesprek? Hoe ga ik om met de bijbel in het pastoraat? Kun je leren bidden met mensen? Hoe reageer ik op kritiek op de kerk of de predikant? Hoe leer ik mijn beperkingen en mijn kracht kennen? Voorafgaand aan deze praktische aanwijzingen wordt ingegaan op de vragen: Wat is pastoraat? Wat vinden we daarover in de Bijbel? Welke plaats neemt het pastorale werk in in de gemeente? Wat mogen we daarin van elkaar verwachten?

Biografie

Drs. Nynke Dijkstra-Algra was jarenlang gemeenteadviseur en werkt nu voor de afdeling missionair werk van de protestantse kerk.

Details

EAN :9789043537728
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatiedatum :  15-10-2021
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :125 mm
Dikte :13 mm
Gewicht :165 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :128