Advent en Kerst in de winkel...
EAN: 9789033130274
Publicatiedatum:  03-02-2020
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands

    Beschikbaar

Het leven van twee jonge stellen wordt verwoest door de waanzin van Hitlers oorlog, maar voor altijd verbonden door het lot van één klein meisje. 

Warschau, 1939. De Duitse Blitzkrieg heeft de stad verwoest. Sophie Kumiega wacht op nieuws van haar echtgenoot, piloot bij de Poolse luchtmacht. Ze richt zich op de veiligheid van haar ongeboren baby. Maar als de buren haar hulp nodig hebben, begeeft zij zich in een uiterst gevaarlijke situatie. 

Nooit hadden Rosa en Itzhak Dunovich kunnen denken dat hun eerste kindje, waarnaar ze zo hadden verlangd, in het Joodse getto ter wereld zou komen. En al helemaal niet dat hun gezinnetje uiteengerukt zou worden. Maar Rosa wordt al snel geconfronteerd met een angstaanjagende realiteit: om het leven van hun dochtertje te redden, moet ze haar laten onderduiken. Haar enige hoop om hun kind na de oorlog te vinden - áls een van hen overleeft - is het halve medaillon dat ze haar dochtertje meegeeft. 

Cathy Gohlke vertelt in 'Het medaillon' een meesterlijk verhaal over de oorlog en de nasleep ervan. Wanneer alles verloren lijkt, opent God onverwachte wegen.

  EAN: 9789033130274
  Auteur: 
  Publicatiedatum:   03-02-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Voorraad: Beschikbaar