- MOEDERDAG ZONDAG 12 MEI -

De laatste libelle


Nederlands | 02-05-2024 | 320 pages

9789029736466

Paperback / softback


€ 22,99


 Product store stocks

   Bestel online of kom gezellig naar De Echo in Huizen

   Verzendkosten € 2,95 in Nederland, gratis afhalen in de winkel
Korte beschrijving/Annotatie

Een zintuiglijke en door echte historische gebeurtenissen geïnspireerde roman over de genezende kracht van het geschreven woord

Tekst achterflap

‘De laatste libelle’ van Kim Michele Richardson is een ontroerende historische roman voor fans van Kate Quinn en Delia Owens.

Het is 1936. De 19-jarige Cussy Carter leeft eenzaam in de bossen als de laatst overgebleven vrouw van een geslacht van blauwe mensen uit Kentucky. Om uit haar isolatie te ontsnappen, besluit ze boekkoerier te worden in dienst van de overheid. Op haar trouwe muilezel rijdt ze langs een gevaarlijke route om boeken te bezorgen bij verarmde heuvelbewoners. Onderweg maakt ze nieuwe vrienden, maar krijgt ze ook te maken met vijandigheid van andere bergbewoners, die haar vanwege haar huidskleur en liefdadigheid wantrouwen…

Kim Michele Richardson werd bij het schrijven van deze veelkleurige roman geïnspireerd door de blauwe Fugate-familie en de dappere paardkoeriers die tijdens de Grote Depressie de meest afgelegen inwoners van boeken voorzagen. De roman is inmiddels al in meer dan twaalf talen vertaald.

Biografie

Kim Michele Richardson is 'New York Times'-bestsellerauteur en heeft al vijf historische romans op haar naam staan. Ze wordt geprezen om haar gedegen historische onderzoek en levendige beschrijvingen. Met 'De laatste libelle' won ze meerdere prijzen in de Verenigde Staten.

Details

EAN :9789029736466
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Vertaler : Tobya Jong
Publicatiedatum :  02-05-2024
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Voorraad :Nog niet beschikbaar
Aantal bladzijden :320