- Boekenmarkt - Vaderdagcadeau's - Gefeliciteerd kaarten Eindexamen - Bedankt Meester en Juffen - Vakantietafel - Zomervoordeelboeken -

De ontsnapping


Nederlands | 03-09-2022 | 464 pagina's

9789023961048

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,00 € 17,50


 

   Bestelbaar

   Bestel online of kom gezellig naar De Echo in Huizen

   Verzendkosten € 2,95 in Nederland, gratis afhalen in de winkel
Korte beschrijving/Annotatie

'De ontsnapping' van Joel Rosenberg is een historische roman over twee mannen die ontsnappen uit concentratiekamp Auschwitz om de wereld te waarschuwen.

Tekst achterflap

De ontsnapping van Joël Rosenberg is een aangrijpende roman over een ontsnapping uit Auschwitz. De oorlogsmachine van de nazi’s walst over Europa. Twee moedige mannen nemen de onmogelijke taak op zich om de wereld te waarschuwen. Jean-Luc Leclerc, hulppredikant in Le Chambon, Zuid-Frankrijk, ervaart aan den lijve hoe het net van de nazi’s zich begint te sluiten. In zijn eigen familie vallen de eerste slachtoffers van het oorlogsgeweld. Op een nacht staan er onbekenden bij hem op de stoep. Het zijn gevluchte Joden die om hulp vragen. De weken erna blijven er mensen komen. Jean-Luc wordt de leider van de vluchtelingenopvang, zijn dorpje een veilige haven voor duizenden ontheemden. Maar dan gaat het mis, dramatisch mis. Jean-Luc wordt gedeporteerd naar Auschwitz. Samen met Jacob Weisz, een Joodse verzetsman die in Auschwitz belandde na een sabotagepoging, besluit Jean-Luc alles op alles te zetten om te ontsnappen en het Westen te bereiken. Koste wat kost moeten de ogen van de geallieerden geopend worden voor de gruwelijke waarheid van wat zich in Polen afspeelt, voordat het fascisme heel Europa in zijn greep krijgt. Het lot van miljoenen mensen staat op het spel.

‘Dit is Rosenbergs meest aangrijpende roman.’ Publishers Weekly

Biografie

Joel C. Rosenberg is een internationaal vermaard thrillerauteur. Van zijn titels werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht.

Details

EAN :9789023961048
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Vertaler : Connie van Develde
Publicatie datum :  03-09-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :35 mm
Gewicht :492 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :464