Advent en Kerst in de winkel...
EAN: 9789023960096
Publicatiedatum:  25-08-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 416

    Beschikbaar

Het rauwe en waargebeurde verhaal van twee Joodse broers die de holocaust overleefden.

Malka Adler groeide op met de broers toen die als tieners kwamen wonen bij het Meer van Galilea. Adler, zelf joods en dochter van een Treblinka-overlevende, schreef diverse romans rover de holocaust.

In Twee broers uit Auschwitz vertelt Malka Adler het waargebeurde verhaal van twee broers die de holocaust overleefden, geschikt voor lezers van Eindstation Auschwitz, De keuze en Mijn naam is Selma.

Hongarije, 1944. De Joodse broertjes Dov en Yitzhak wonen in een klein dorp in de bergen, afgesloten van de wereld en de oorlog die daar woedt. Maar op een dag stormen de nazi’s het dorp binnen... Dov en Yitzhak overleven de holocaust, bouwen een bestaan op in Israël en zwijgen over wat ze meemaakten. Zes decennia later verbreken de broers eindelijk de stilte. Met hun oude buurmeisje Malka praten ze voor het eerst over hun rauwe herinneringen aan de verschrikkingen – opdat het nooit vergeten zal worden.

'Dit boek is hard. Pijnlijk. Het schreeuwt het uit. Het is ondraaglijk. Maar we moeten dit lezen, dat is absoluut noodzakelijk.' – Leah Roditi, At Magazine

  EAN: 9789023960096
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Ernst Bergboer
  Publicatiedatum:   25-08-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 34 mm
  Gewicht: 515 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 416