🌟🌟 KERST IN DE ECHO - WELKOM! 🌟🌟

Verbonden in liefde en trouw

huwelijkscatechese

EAN: 9789023923886
Publicatiedatum:  08-10-2021
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 48

    Bestelbaar Beschikbaar 08/10/2021

   Bestel online of kom gezellig naar De Echo in Huizen

   Verzendkosten € 2,95 in Nederland, gratis afhalen in de winkel

Het huwelijk wordt wel vergeleken met een tweemotorig vliegtuig. De ene motor is die van de liefde, terwijl de andere de trouw symboliseert. Beide motoren zijn nodig om een vliegtuig in de lucht te houden en op de plaats van bestemming te brengen.
Omdat het samengaan van liefde en trouw vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend is stranden veel huwelijken na korter of langer tijd.
Maar liefde en trouw blijven niet vanzelf bestaan. Aan een hechte en sterke relatie moet je werken, want liefhebben is een werkwoord! En daar moet je je ook op voorbereiden.
Dit boekje biedt materiaal voor vijf avonden huwelijkscatechese binnen de christelijke gemeente.
We vragen ons af wat het eigene is van het christelijke huwelijk en we zoeken naar bouwstenen die de Bijbel ons aanreikt om te groeien in onze relatie tot God en tot elkaar. Welke 'talen' van de liefde zijn er en welke 'taal' past het beste bij ons?
Hoe kunnen we de onderlinge communicatie bevorderen en hoe ga je om met conflicten, seksualiteit en gezinsvorming? En welke valkuilen zijn er in onze tijd die we moeten vermijden?
Het zijn stuk voor stuk onderwerpen waar getrouwde mensen mee te maken krijgen.
Door middel van bijbelstudie, gesprek en andere werkvormen proberen we meer zicht te krijgen op Gods bedoeling met het huwelijk.

Reflector Crosspoints
In deze serie verschijnen boekjes die bestemd zijn voor gelegenheidscatechese. De deeltjes hebben betrekking op belangrijke kruispunten in het leven van mensen. Ze bieden informatie en toerusting rond thema's zoals het huwelijk, de doop, de bevestiging tot ambtsdrager. 'Reflector Crosspoints' is onderdeel van de catechesemethode Reflector en staat onder redactie van dr. M. van Campen.

  EAN: 9789023923886
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   08-10-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 226 mm
  Breedte: 148 mm
  Dikte: 6 mm
  Gewicht: 87 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 48